Lucy Aoko Amalo, 6 juni 1998

Lucy

Lucy Aoko Amalo

 

 

Lucy Aoko Amalo (06-06-1998)

Lucy is bijna 18 jaar oud (2016), haar ouders zijn overleden (vader in juni 2006, moeder in december 2006) en ze heeft twee oudere getrouwde zussen en twee broers.

Ze is in 2014 onder de hoede genomen van Hellen Onyango, een onderwijzeres op de Mbeka Primary school in Wagusu, waar ze een training kreeg om haar leerniveau te kunnen vaststellen. Vervolgens kreeg ze daar in januari 2015 toestemming om toelatingsexamen te doen voor het middelbaar onderwijs. Hieruit bleek  dat Lucy intelligent genoeg was om in klas 2 van de Wambassa Secundary Boarding School te kunnen starten. Zij behaalde betere cijfers dan degenen die al op die school zaten.

Lucy heeft zeker capaciteiten, maar ze heeft niet altijd duidelijk laten blijken dat ze deze kans wil benutten. Omdat haar familie weigerde om haar in de vakanties op te vangen, heeft Hellen Onyango zich over haar ontfermd en is ze enkele periodes bij haar in huis geweest. Zij heeft zich ingespannen om Lucy te ondersteunen en  wegwijs te maken in de harde hedendaagse, Keniase maatschappij .

Lucy zit nu in het derde leerjaar. Door onze aansporingen zijn haar resultaten het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Ze heeft hierna nog  een jaar te gaan, maar als ze zo gemotiveerd doorgaat, heeft ze alle kans om  haar einddiploma  van het middelbaar onderwijs te halen. Haar vakanties brengt ze nu weer thuis door bij haar familie.

Lucy is introvert van karakter. Haar familie heeft haar absoluut niet gestimuleerd om  zich sociaal te ontwikkelen, om verantwoordelijkheid te dragen of om initiatieven te nemen. Er werd haar alleen huishoudelijk werk opgedragen; daardoor is ze wat afzijdig gehouden van de buitenwereld.

Lucy houdt van lekker veel eten; van samen met schoolgenootjes studeren.

Ze houdt niet van sporten; ze zou graag meer over computers willen weten.

In haar vrije tijd is ze vooral bezig met lezen en studeren.

Ze droomt ervan om op de universiteit in Nairobi te gaan studeren en dan naar het buitenland te gaan. Ze wil graag les gaan geven op een universiteit.