Maureen Aluoch Otieno, 7 december 1999

Maureen Aluoch Otieno

Maureen Aluoch Otieno

 

Maureen Aluoch Otieno (07-12-1999)

Maureen is 15 jaar oud, haar ouders zijn overleden (moeder 2007/vader 2005) en ze heeft een jongere zus die bij een tante woont (zus van oma Pamela).

Na het overlijden van haar ouders heeft haar oma Pamela Ndiso de zorg voor haar op zich genomen. Maureen brengt nu bij haar in huis de vakanties door en helpt haar dan in de huishouding. In de Luo cultuur is het gebruikelijk dat iedereen zoveel mogelijk een bijdrage aan het huishouden levert.

Maureen wordt sinds juni 2009 door Wayo Child Foundation ondersteund.

Maureen  is een schrander meisje en heeft eind 2015 met schitterende cijfers het diploma van  de  Nyang’oma Consulata Girls Boarding Primary School gehaald. Dat betekende dat zij kon doorstromen naar middelbaar onderwijs en met haar goede cijfers op haar eindlijst in aanmerking kwam voor een beurs via de Equity Bank. Helaas is haar deze beurs niet toegekend.

Extra zuur, omdat Maureen op de Openbare Primary School steeds nummer 1 was van haar klas!

Maureen heeft een rustig, introvert karakter. Ze houdt van atletiek m.n. hardlopen; daar is zij heel goed in. Ze wint op school allerlei afstanden en loopt het hardste tijdens de estafette.

Maureen is vooral bezig in het harde ‘nu’; toekomstdromen zijn nog ver weg. Als weeskind heeft ze lang in een ondergeschikte positie gezeten, zodat haar zelfbewustzijn en zelfvertrouwen waarschijnlijk pas zal gaan opbloeien als ze op de middelbare school zit. Omdat Maureen nu al enorm ‘groeit’ zou dat proces wel eens eerder kunnen beginnen.

Ze wil graag onderwijzeres worden. En is bereid hier hard haar best voor te doen.

Wayo had een middelbare schoolopleiding niet begroot, omdat er vast opgerekend was dat zij een beurs zou krijgen van de EB. Nu dit niet het geval blijkt te zijn, beraden wij ons op een oplossingen zijn in onderzoek naar haar situatie op dit moment. Wij zoeken daarnaast nog naar sponsors om deze jonge vrouw met heel veel (leer) capaciteiten, toch naar een middelbare school  met een goed niveau te kunnen laten gaan. Dat kan het beste per januari 2017 gebeuren. Hopelijk hebben wij tegen die tijd een oplossing gevonden!!